HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Selasa, 20 Jun 2017

MERIAHKAN SUASANA BALIK KAMPUNG BERSAMA LAZADA

Selasa, Jun 20, 2017 1 Comments


Assalamualaikum dan Salam Ramadhan 25

Lazada_Ramadhan_Raya_Blogger_Contest_thumb



Untuk minggu ke 4 dan yang terakhir bagi RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST nie temanya adalah Travelling Back Home. Jom kite tengok persiapan apa yang aku nak buat sempena raya tahun nie..

a. Where do you celebrate Raya this year? 

Untuk pengetahuan semua, raya tahun nie mesti meriah sebab kali nie giliran raya kat umah family cheq sndiri di Kedah!!Yahoo!!mak, abah tunggu kepulangan anakmu yang jauh di perantauan nie yoo..Menghitung hari detik demi detik...xsabar cheq nak balik kampung cheq...nak jumpa mak n abah, adik beradik dan sanak saudara nak peluk cium minta ampun dan maaf!!Kedah mu tunggu cheq mai!!!

 b. List down your "balik kampung" essentials. 

Seperti kebiasaannye bila balik kampung nie kalau boleh semua benda aku nak angkut!!Tapi tuk raya tahun nie benda yang aku da prepare sekarang ofcoz la duit raya untuk anak buah aku yang ramai nie.. Yang kedua, aku da siapkan kuih raya tuk keluarga aku. Aku buat simple2 aje..cornflake madu ngn tart nenas..Excited punya pasal aku buat semua kuih raya xde kuih tunjuk2 nie..Yang ke 3, baju raya jangan lupa..Tak de baju raya maka xlengkapla raya aku tahun nie..Lastly servis kereta kesayangan...Nie memang benda yang wajib buat setiap kali nak balik kampung..Hope selamat sampai ke destinasi nanti, insyallah..

 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

1. Luggage



Kalau nk balik kampung mesti ade je masalah tak cukup nak pack kain baju sebabnye beg yang sedia ade selalu tak cukup..Kalau diberi pilihan aku nak grab 1 set luggage yang cun melecun nie..Senang sekali tolak je..kalau tak, gagah aku mengangkat 3 or 4 beg sekali..


2. Power Bank


Power bank nie ibarat nyawa aku..Mana-mana aku pergi, mesti bawak die..Kalau xde benda alah nie memang susah la hidup aku lagi-lagi kalau terperangkap dalam situasi yang kite sendri tak boleh nak jangka kan..So nie kira penyelamat nyawa aku la bila batery phone aku abih..

3. Selfie Stick Monopod




Bagi korang yang kaki selfie nie, memang sesuai sangat korang wajib ade benda alah nie..Dengan adanye selfie monopod nie, korang xperlu risau nak selfie kat mana-mana atau macam-macam style pun boleh..Da xpayah nk pegang-pegang fon lagi..Kan senang pakai selfie monopod nie..




Untuk korang yang tak sempat lagi join contest nie moh ler lekas-lekas join sebab belum terlambat lagi korang nak join. Untuk pengetahuan korang semua, Lazada sekarang nie tengah hangat buat kempen Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya dimana korang akan dapat harga diskaun sebanyak 90% kalau korang shopping kat situ..

Tak nak cakap banyak, mai ramai-ramai klik banner kat atas tue aku da bagi siap link korang boleh terus klik terus kuar page Lazada..

Akhir kata, mudah mudahan ada rezeki ramadhan buat aku dan keluarga..Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin..

Good Luck Guys!!!

#RAMADHANRAYABLOGGERCONTEST
#ILOVELAZADA
#REZEKIRAMADHAN
#INSYALLAH



































































Jumaat, 16 Jun 2017

CANTIK DAN MENARIK DI PAGI RAYA BERSAMA LAZADA

Jumaat, Jun 16, 2017 3 Comments


Assalamualaikum dan Salam Ramadan 21

Lazada_Ramadhan_Raya_Blogger_Contest_thumb



Walaupun da masuk minggu ke 3, baru hari nie aku berkesempatan untuk join contest dari LAZADA. Untuk minggu ke 3 nie temanya adalah Looking Good & Beautiful

a. What's your color theme for this Raya? 

Untuk raya tahun nie tema aku adalah warna mustard sebab warna nie nampak menarik dan sesuai dengan aku..Kaler tak terlalu terang dan aku pilih kain pucci mix ngan kain kaler mustard.

b. Share your outfit details for this Raya 

Berkenaan dengan fesyen tahun nie, ramai yang aku tengok sekarang nie trend kain pucci. So aku pun tak ketinggalan untuk menempah baju kurung moden untuk raya kali nie dan inilah hasil nya..



c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 

Untuk menjadikan raya aku tahun nie lebih gempaq, meh aku nk cadangkan ape yang boleh aku beli kat LAZADA nie..

1.Baju Ashh&Annas Dayana Kurung Sea Lavender. 
  
   First tengok baju nie aku da melting sangat-sangat sebab colour die yang very-very      
   soft..Terserlah kelembutanku pagi raya nanti..hehe..Nampak ayu dan sopan je anak pak radzi 
   nie kalau dapat gayakan baju nie dipagi raya..sweet sangat!!




2. Beg Bonia Beige Guiletta Backpack

    Tak cun la kalau pagi raya da pakai baju Ashh&Annas Dayana Kurung Sea Lavender mesti  
    nak kena ngam ngan backpack bonia nie..Nampak exclusive dan elegan kalau digandingkan 
    dengan baju yang aku pilih kat ats tue..wah!!aku punya taste boeh tahan kan..setahun sekali 
    je nak bergaya sakan tak salah pun uollss..


3. Kasut Sembonia Faux Suede Pump Heels (Pink)
   
    Untuk melengkapkan lagi pagi raya aku, aku da pilih kasut dari sembonia jenis heel sebab 
   aku nak nampak tinggi sikit dari hari biasa. Kasut nie nampk selesa sangat dan berkualiti. Apa 
    yang penting pagi raya nanti aku nampak cantik dan sopan disamping dapat berjalan raya ke 
    rumah saudara mara aku nanti..




Sebelum terlupa, aku nak ajak korang semua serbu ke page LAZADA sebab diowang sekarang nie tengah buat kempen MARHABAN YA RAMADAN dan RIANG RIA RAYA dimana korang akan dapat diskaun sempena hari raya nie dengan potongan harga sehingga  90% bermula 19 MEI-30 JUN 2017. Rugi kalau korang terlepas peluang nie dan kepada sesiapa yang belum join lagi jom Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers!

Klik Banner untuk join 



Selamat Hari Raya in advance dari aku dan semoga LAZADA terus success dimasa akan datang dan LAZADA sentiasa menjadi pilihan shopping online aku.. 

#LAZADARAMADAHANRAYABLOGGERCONTEST
#SYUKURSELALU
#ALHAMDULILLAH
#LOVELAZADA



Khamis, 15 Jun 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

Khamis, Jun 15, 2017 3 Comments


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM RAMADAN 20

KLIK BANNER UNTUK JOIN

END DATE : 20.6.2017

GOODL UCK GUYS!!!





Untuk soalan yang ditanya tadi mai aku nak terangkan ape servis yang ditawarkan oleh SGSHOP nie..

SISTEM POINT

Bagi kaki shopping online macam aku nie,aku rasa part nie paling best..yela, korang da beli sampai beratus ratus kalau xdapat point mesti korang akan rasa kecewa sangat-sangat kan. Dengan adanya point sistem kat SGSHOP nie, korang takkan rasa kecewa sebab apa sebab setiap kali pembelian korang akan dapat point. Dan korang boleh tebus point tue dalam bentuk e-coupon ye bukan dalam bentuk tunai or wang ringgit..hehe itu apa yang aku tau la dan kalau korang nak kan lagi detail mengenai point tue boleh la sign up dulu jadi ahli SGSHOP ye..

Berbalik pada soalan yang diminta, aku senaraikan 3 item apa yang aku nak beli kt SGSHOP nie..Jom kite tengok sama-sama :-

1. BABY CHILD ELECTRIC MOTORCYCLE WHEEL

Item yang aku nak beli nie adalah mini scooter yang sangat cute nie..alahaii tengok pun da cute ape lagi kalau anak aku dapat naik benda alah nie mau die xnak turun-turun..sebab aku nak beli mini scooter nie aku nak jadikan mini scooter nie sebagai hadiah hari jadi die yang ke 2 tahun..insyallah ade rezeki kamu dapat la mama shopping mini scooter nie untuk mu wahai anakku aiman ziyad..

 2. SOFA BED
Item ke 2 yang aku nak beli ialah kerusi sofa bed nie..sebabnya aku tertarik dengan colur die yang so colourful dan kalau dapat letak kat ruang tamu rumah aku nie kompem-kompem  anak-anak aku la paling excited melompat kesukaan..sofa baru la katakan..harga die pun da boleh buat korang tak tidur malam tau sebab berbaloi sangat-sangat..

3. MODERN KITCHEN CABINET
Last item yang aku nak beli kat SGSHOP nie ialah kabinet dapur..Disebabkan aku nie dok flat aje, so ruang dapur aku memang kecik sesangat..Terlampau bnyak barang sampai xde tempat aku nak letak barang so dengan adenye kabinet nie dapat menjimatkan ruang dapur aku yang comel tue..

Kepada yang nak join GA nie masih belum terlambat untuk korang join..Last word, wish me luck guyss!!Hope uolls pun ade luck untuk GA nie..

#REZEKIRAMADAN
#SGSHOP
#ONLINESHOPPING

Jumaat, 2 Jun 2017

Giveaway Raya By Mya & Friends

Jumaat, Jun 02, 2017 1 Comments
Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Jumaat, Jun 02, 2017 3 Comments



KLIK BANNER UNTUK JOIN

END DATE : 14.6.2017

GOOD LUCK SEMUA!!!


sofie, giveaway, sgshopmalaysia






Jika saya menang RM100 dari SGSHOP MALAYSIA, saya akan beli almari comel ini untuk anak perempuan saya..Nampak sangat-sangat comel dan sesuai dengan anak saya kerana almari yg sedia ada pun da x muat nak letak kain baju diowang nie...

Mudah-mudahan ada rezeki buat anak perempuan saya..Kepada rakan-rakan blogger yang lain, belum lambat lagi untuk anda join..

Mana tau rezeki anda dapat RM100 da boleh shopping kt SGSHOP MALAYSIA nie..Last word dari saya, good luck uoollss!!!





Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

Jumaat, Jun 02, 2017 8 Comments

SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Kad Raya untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut. (Jangan kata anda tak ada akaun FB!)

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.