HOME FAMILY RECIPE BEAUTY LIFESTYLE REVIEW TIPS

Isnin, 26 Disember 2016

SETTLE BARANG SEKOLAH ANAK

Isnin, Disember 26, 2016 0 Comments
Lama da rasa aku xupdate kt blog pasal story aku nie sebab blog aku penuh dengan contest sana sini..saja suka2 join selain dapat kenal dengan bloger bloger yang ada..

Semalam cuti pagi2 lagi en suami da ajak p cari barang sekolah anak2..Sementara anak2 aku nie tdow, aku pn amik kesempatan la kalau x,bila lagi nak p..Nak bawak diowg kang macam macam karenah kang..Lagi pun p nek moto je..Almaklum la, permintaan kereta sewa semakin rancak sebabkan public holiday..Alhamdulillah untuk rezeki ini ya allah..

Jom layan pic yang sempat aku ambil nie. Masing masing semangat nak sekolah lagi lagi si sara..Excitednye die sebab da ade kakak die sekolah sama sekali ngn die..Oppsss yang kecik tue je xsekolah tapi menyibuk jugak nk selit celah kakak die..aiman ziyad...


3 ANAK DARA SAYA


MY HERO KECIK PUN SEMPAT LAGI NAK MENYELIT..

JOM P SEKOLAH..

BELAJAR RERAJIN SAYANG MAMA..





New Year Giveaway by MF

Isnin, Disember 26, 2016 8 Comments

Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Rabu, 21 Disember 2016

Selasa, 20 Disember 2016

MINYAK HERBA ASMAK MUJARAB

Selasa, Disember 20, 2016 0 Comments
Anda mempunyai masalah selsema, asma, semput dan batuk berkahak?Lagi-lagi yang menghidapinya anak kecil??Jangan bimbang, sebab anda tak perlu risau mengeluarkan modal yang besar untuk mengubatinya. Kini sudah terbukti minyak herba asmak mujarab ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini.

Minyak herba asmak atau dahulu dikenali sebagai minyak herba asma mujarab adalah produk original berkualiti tinggi keluaran Syarikat Minyak Herba Asma Mujarab yang telah menjalani R&D dan dalam proses mendapatkan KKM. Kandungan minyak ini terdiri daripada minyak kayu putih, minyak kelapa dara, gamat gold dan habbatussauda.

Pelbagai khasiat yang terdapat dalam 1 botol minyak herba asmak ini. Antara khasiatnya adalah ia dapat membantu mengurangkan sakit gigi, sakit kepala, senggugut, migrain, resdung, sembelit dan melancarkan peredaran darah. Ia juga boleh digunakan untuk luka gatal, terkena api, lenguh dan bengkak-bengkak. Kelebihan minyak herba asmak mujarab ini adalah ia membantu merawat dan melegakan asma, semput, lelah, batuk berkahak dan selsema dengan cepat.

Testimoni dari anak saya sendiri yang menghidapi selsema dan batuk berkahak selama seminggu tidak baik-baik. Setelah saya diperkenalkan oleh seorang rakan, saya terus mencubanya..Alhamdulillah, selama 2 hari guna minyak nie, selsema anak saya telah kering dan batuk berkahak sudah mula berkurang. Sungguh saya tidak percaya akan kemujarabannya minyak ini..Selain itu, saya juga mengalami sakit-sakit badan dan bila saya guna minyak nie, sakit badan saya juga sudah mula berkurang. Saya sangat-sangat yakin akan keberkesanan produk nie dan akan terus menggunakannya.



kepada sesiapa yang masih belum lagi menggunakan produk tersebut, saya sarankan supaya anda cuba dan pasti anda tidak akan menyesal setelah menggunakannya. sekiranya anda berminat untuk mencuba, boleh ke link dibawah :

website rasmi syarikat : http://mham.com.my/
website Minyak Herba Asmak : http://penawarasma.com.my

Atau anda boleh rujuk video seperti dibawah : - 





PART 4

Selasa, Disember 20, 2016 0 Comments

Petang nie nak bawak kanak-kanak ribena nie p taman jubli perak..Lama da xp sini..Banyak yang da berubah..Last datang sini pun time dating ngan en suami tahun 2006..hihi..

Jom layan pic nie dulu..Sibuk la si adam nie ha nak bawak roti nak bagi ikan makan kat kolam tue..Bagi la adam oii..Jadi babysitter aku hari nie..muhahaha















Selasa, Disember 20, 2016 2 Comments


ASYAAMIN -

 FIXED BLOGLIST SEGMENT 

Assalamualaikum dan Selamat Petang uollss!!!

Jom take part dalam segmen nie...!!







 KLIK BANNER DI ATAS

Isnin, 19 Disember 2016

PART 3

Isnin, Disember 19, 2016 0 Comments
Pagi nie semangat nk buat kek coklat moist permintaan ank buah maklang tersayang..Bukan selalu maklang dapat buat..Nie da balik sini makan puas puas tau..Kek coklat moist yang sangat sangat sedap dan mudah nak buat..Bahan bahan dia pun memang senang nak cari..

sebelum masuk oven

semasa dalam oven

selepas keluar oven..xsampai sejam da abih licin..

PART 2

Isnin, Disember 19, 2016 0 Comments
Sambung part 2, lepas makan kenduri tue malam jumpe adik perempuan aku..satu satunya adik perempuan yang aku ada nie ha sekarang da dok jitra da dekat la kalau nak balik sp tengok mak n abah..

Yang penting sekali nk jumpe anak buah cinonet nyra nie..Dulu tengok die masa dalam pantang ja..Sekarang da besar awak ye sayang..comel plak tue..Suh mama awak bagi makan banyak banyak sikit biar besaq ringan sangat mak lang dukung awak nie..

Malam tue sume siap siap da xsabar nak jumpe cinonet..Jumpe kat kedai makan nenek die aje dekat ngan stadium..Boleh tahan ramai jugak orang kat kedai..Nasib ade tempat..Sampai sampai terus order..Tekak teringin nak makan shellout..Haha..dapat gak lepass kempunan..Terima kasih makcik n pakcik hery belanja kami makan..Nah tepek gambar masa kami p makan hari tue..

CINONET NYRA AMANDA

NADIA & NABILA

SHELLOUTT..TERBAIK..

SEMINGGU BERCUTI DI KEDAH PART 1

Isnin, Disember 19, 2016 0 Comments
Hye guys...lama da aku tak update blog nie..Maklum la bz memanjang..hihi..Jom throwback cuti cuti malaysia..

Cuti seminggu ari tue aku balik kampung aku la mana lagi kedah darul aman la..Balik keja, siap2 kemas kain baju, kemas rumah bagi cantik cantik then sok da boleh rileks..Malam nanti nak balik naik bas je..jimat pun jimat..Anak aku 2 orang lagi still kt melaka sara ngan eisya..Bye bye sayang..jangan nakal-nakal kat umah maktok melaka tau..Kakak putri ngan adik aiman ikut mama balik umah tok wan..

1st day kat kedah ok..xde nak berjalan sangat sebabnye baru sampai pagi ahad..tdow punya tdow sedar2 pkul 11 pagi amik kau..haha..My mum cakap sok ade knduri anak jiran taman nie..Macam tau tau je aku nk makan nasi kenduri..haha..xrugi balik sini..langkah kanan...

 
Budak cinonet damia dok ngan maktok..


Anak buah suka selfie..pantang nampak kamera on je..



Hero kesayangan mama love you aadikk...muaahh!!!