HOME BEAUTY LIFESTYLE FAMILY RECIPE REVIEW TIPS

Selasa, 25 Julai 2017

MENANG DUIT RAYA DARI OPZZPINKY

Selasa, Julai 25, 2017 7 Comments


Assalamualaikum dan selamat pagi..

Alhamdulillah buka blog pagi nie dapat duit raya dari Opzzpinky. Terima kasih penaja duit raya tersebuat..Yasira, semoga awak murah rezeki dan sentiasa dalam lindungan allah s.w.t



Birthday AIMAN ZIYAD Turn 2

Selasa, Julai 25, 2017 3 Comments

Kasi campak belakang balik cerita minggu lepas..Kami xplan pun nak celebrate besday budak kecik nie da alang-alang balik melaka nak tengok die sekali la buat besday die..Sekejap je anak mama nie da 2 tahun..Rindu nak cium bau mulut awak, nak cium tangan and kaki awak yang comel tue..Meh nak cite pengalaman masa lahirkan aiman ziyad nie..

AIMAN ZIYAD DAY 1

Tahun 2015 ikut due 20.8.2015 tp disebabkan anak mama nie xsabar nak raya tup2 die kuar time raya ke 2..Sempat la mama beraya sakan makan lemang, ketupat, rendang..Pandai awak ye, da bagi mama bantai makan semua esoknya awak keluar..Seingat mama la, awak la yang paling besar masa keluar tue dari kakak-kakak awak..3.6kg tanpa jahitan..Alhamdulillah..xsusah pun nak jaga budak nie..Tak banyak ragam tapi kalau die merajuk mau die guling-guling kat lantai tue..kuat merajuk macam ayah die..

HAPP BIRTHDAY TO YOU

WE LOVE YOU ADIK AIMAN

Harapan mama untuk satu-satunya anak lelaki mama nie semoga adik membesar dengan sihat, bijak pandai dan berjaya didunia dan akhirat. Semoga adik menjadi kebanggaan mama dan ayah dan jadi anak yang soleh serta patuh pada agama ye sayang...Mama, ayah, kakak sayang adik sangat-sangat!!!

AIMAN ZIYAD TURN 2 

Selasa, 11 Julai 2017

SYAMEL & ERNIE ZAKRI - AKU CINTA

Selasa, Julai 11, 2017 2 Comments




Lirik Lagu : Aku Cinta


Kasih rahasiakan cinta
Tak mudah aku percaya
Setelah senda tawa nan mesra
Relakan hati sucimu

Kasih rahasiakan hati
Perlahan dirimu pergi
Bila berdua bahagia rasa
Dirimu hanya milikku selamanya

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biar ku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggup ku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biar ku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggup ku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta 

Isnin, 10 Julai 2017

"Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky"

Isnin, Julai 10, 2017 12 Comments



KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

END DATE : 22.7.2017

GOOD LUCK GUYYSS!!!






Dengan ini, maka berlangsunglah GiveAway Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky. Big thanks kepada para sponsor yang baik hati sponsor duit raya untuk pemenang GA sha, alhamdulilah, syarat simple ja, macam biasa korang kena patuh semua syarat, kalau tipu dosa tauu..hihi

SYARAT PENYERTAAN :- 
1. Buat satu entri yang bertajuk "Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky" 
2. Copy banner yang cute diatas dan pastekan dalam entri korang. 
3. Linkkan ke entry ini. 
4. Done !! hantar link korang dekat komen di entry ini


25 PEMENANG AKAN MENDAPAT DUIT RAYA 


FOLLOW BLOG *Wajib
Opzzpinky | Jun-Zie | Natrah | Yatie | Mrs Pip | Asha Lya | Tasha | Yasira | Dyana | Nina | Kak Ani | Kak Gojes | Syazwani

FOLLOW INSTAGRAM *Jika ada
Opzzpinky | Jun-Zie | Natrah | Yatie | Asha Lya | Tasha | Yasira | Dyana | Nina | Eca | Kak Ani | Kak Gojes | Syazwani

LIKE FAN PAGE *Wajib

FOLLOW GOOGLE PLUS *Wajib

FOLLOW TWITER *Jika ada

FOLLOW TELEGRAM *Jika ada

ADD FACEBOOK *Wajib

**NOTA PENTING**

1. Pemilihan pemenang berdasarkan Random dan keputusan adalah muktamad.
2. Para Sponsor boleh join
3. Dua TOP REFERRAL dikalangan sponsor dan peserta akan mendapat duit raya dari sha 
4. Tarikh berlangsung GA adalah 09 Julai 2017 - 22 Julai 2017 

GOOD LUCK guys :)

Rabu, 5 Julai 2017

KAD RAYA TAHUN 2017

Rabu, Julai 05, 2017 6 Comments

Hai semua..Hari nie baru dapat update pasal kad raya yang mama aiman terima..hih..Wah cantik2 kan kad raya nie..Terima kasih kepada yang memberi dan ade 2 daripada kad nie yang mama aiman menang giveaway..

Kad raya yang paling moden sekali yang pena mama aiman dapat nie 3 dari kiri..Poskad raya animasi ikhlas dari bonda Zaidalifah..Sebab apa kad nie moden sebab kad nie boleh imbas kat telefon..Memang menarik..Dan 1 lagi dari Shahida Mohamed paling kanan sekali..

Dan xlupa juga pada 2 rakan blogger yang sudi bagi kad kat mama aiman Shida Radzuan dan Syeeda Saniey..
Thank you guyss!!!

Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com

Rabu, Julai 05, 2017 7 Comments






Cara nak menyertai segmen ini amat mudah.
1) Follow blog www.ceriteraibu.com
2) Follow G+ Dilah
3) Like facebook page ceriteraibu.com
4) Add friend facebook Nor Afdilah Lias
5) Follow Instagram Afdilah17
6) Buat 1 entry bertajuk Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com . Letak banner di entry tersebut dan backlink

10 peserta yg bertuah akan dimasukkan ke dalam Bloglist bulan Jul-Aug. Segmen ini akan berlangsung selama 2 minggu, 3 Julai hingga 16 Julai 2017.

Selasa, 4 Julai 2017

MENANG GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Selasa, Julai 04, 2017 2 Comments


Assalamualaikum dan salam syawal semua...Baru tengok blog tadi sekali nama mama aiman menang untuk give away by makbapakkauhijau..Ape la hadiah mysteri itu ekk??Nak tau tunggu next entry mama aiman kongsikan ye..Terima kasih Nurul Adila

#rezekisyawal
#syawal2017
#alhamdulillah