HOME BEAUTY LIFESTYLE FAMILY RECIPE REVIEW TIPS

Rabu, 29 Mac 2017

"Giveaway eCards Raya ; Nostalgia Puasa Zaman Kanak-kanak"



KLIK BANNER UNTUK JOIN !!!!


GIVEAWAY RAMADHAN & SYAWAL 2017


END DATE : 26 MAY 2017



Bila mengimbau kembali nostalgia puasa zaman kanak-kanak nie, aku akan gelak sorang sorang sebab ade 1 pengalaman yang tak dapat aku lupakan..


Kisahnye macam nie..Dulu masa aku kecik2 nie aku boleh dikatakan agak nakal jugak la sebab nye aku curi2 ponteng puasa..Adela 3 or 4 orang kawan aku yang ponteng puasa hari tue..Plan kiteorang tgahari tue lepak2 kt rakan muda sambil masuk kebun rambutan.

Nak dijadikan cerita, masa masuk rakan muda tue saja ronda2 then ade kebun rambutan kat belakang tue..kiteorang pn ape lagi, pakat-pakat la amik rambutan kat situ..Disebabkan kawan aku sorang nie pakai skirt, so aku la yang kena panjat pokok  and amik buah rambutan sementara kawan aku dok bawah sambut buah..

Tiba-tiba aku rasa macam ade orang tolak aku dari atas pokok..Gedebukk jatuh!!!Kawan aku ingat buah rambutan yang jatuh, tengok2 aku yang jatuh..Berdarah jugak la mulut aku time tue sebab masa jatuh tue aku tergigit lidah..Pokok tue pn boleh tahan tingginya...Lepas aku jatuh, aku ade dengar satu suara garau seolah olah die cakap suruh kiteorang pergi dari tempat kiteorang amik buah tue..Masa tue aku sedar tak sedar je and  mamai2 and kawan aku papah aku ntah bila aku sampai umah pn aku xtau..

Masa sampai umah tue da cuak da sebab arwah tok aku tanya nape mulut aku berdarah..Nak xnak kawan aku pun cerita perkara sebenarnye..Memang seram wei kebun yang kiteorang amik rambutan tue..Sebab kat situ ade 1 surau yang da usang..Nak kata hantu memang xdela sebab bulan puasa.Nie mesti jin islam yang dok dalam surau tinggal tue bisik hati aku.. 

Lepas kejadian tue, aku jadi insaflah dan xnak ponteng-ponteng puasa lagi..Tue la pengalaman puasa aku zaman kanak-kanak yang xmungkin aku lupaa..

Moral of the story : Jangan curi-curi ponteng puasa..Niela akibatnye kalau ponteng puasa..Nasib xjadi ape2 kena sampuk jin ke cuma die bagi syarat suh kiteorang blah dari situ...

Sekian...

SAYA TAG AWAK

 😊Ana Suhana
 😊Zafirah





4 ulasan:

  1. Jin islam tengah tunggu nak berbuka kot hahaha.

    Thanks join :)

    http://irazulkeffele.blogspot.my/2017/03/giveaway-ramadhan-syawal-2017.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuela pasai..mrah kmi p kacau tmpt dia....:p

      Padam
  2. uishhhhh , tag saya yer . terima kasih . insya allah saya join . hehe

    BalasPadam